‘Microsoft mag Windows Phones niet meer verkopen’

‘Microsoft mag Windows Phones niet meer verkopen’
Slecht nieuws voor Microsoft. De techgigant heeft het al moeilijk genoeg om zijn Windows Phones aan de man te brengen, maar dreigt nu ook tegen een Amerikaans verkoopverbod aan te lopen.

De International Trade Commission oordeelde namelijk dat Microsoft onterecht gebruik maakt van technologie van InterDigital. Het gaat om technieken die ervoor zorgen dat telefoons na het opstarten snel verbinding maken met een 3G-netwerk. InterDigital heeft hier patent op aangevraagd en wil dan ook dat Microsoft wordt aangepakt óf betaalt voor een licentie.

Dat betekent niet dat de verkoop van de toestellen meteen aan banden wordt gelegd, maar is wel een van de mogelijke gevolgen van de uitspraak. Microsoft heeft echter besloten om niet af te wachten en gaat nu alvast in beroep tegen de uitspraak van de ITC.

“We weten wat er bij dergelijke zaken komt kijken en zien de uitkomst dan ook met vertrouwen tegemoet”, laat Microsoft weten in een statement.

InterDigital jaagt overigens niet op Microsoft. Het begon allemaal met een zaak tegen Nokia in 2007, waarin Nokia in eerste instantie gelijk kreeg. In hoger beroep won InterDigital de zaak alsnog, waarna ook de aanval werd geopend op Samsung, Huawei en nu dus ook op Microsoft.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *