Microsoft Modern Keyboard heeft bijzonder (geheim) knopje


Hint: Als je het knopje kunt aanwijzen, ben je binnen…

Microsoft heeft een nieuw toetsenbord onthuld dat passend ‘Modern Keyboard’ heet. De desktop-accessoire verdient de naam door een wel heel bijzonder knopje: een vingerafdrukscanner. Jazeker, het toetsenbord bevat een vingerafdrukscanner verstopt in de rechter Windows-toets.

De opvolger van de Surface Keyboard bevat twee nieuwe features: De hiervoor vermeldde vingerafdrukscanner en de mogelijkheid om het toetsenbord met een draad aan je pc te verbinden. Je bent dus niet meer gedwongen om het toetsenbord draadloos te gebruiken. Verder is de moderne versie van het Surface toetsenbord identiek.

[gv data=”YDpGtDzAw4I”][/gv]

Praktische toepassingen van de vingerafdrukscanner zijn er tevens ook. Naast het feit dat het super stoer is om te hebben, kun je met je vingerafdruk en het Modern Keyboard inloggen op Windows 10, maar ook op websites (met Windows Hello). Tot ziens wachtwoorden opvragen, mailadreswachtwoord opvragen, wachtwoord resetten en erachter komen dat je gewoon hetzelfde wachtwoord had…

De gadget is te gebruiken op Windows 10, MacOS en de nieuwste versies van Android. Binnenkort (wanneer precies is niet duidelijk) kun je het moderne toetsenbord voor $129,99 dollar aanschaffen (ongeveer €120,- euro). Via: The Verge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *