Microsoft: “Nee, de Xbox One is niet saai”


De nieuwe Xbox ziet eruit als een jaren tachtig VHS-recorder. Een bewuste keuze, zodat we hem niet gaan zien als een spelcomputer, maar als mediacenter die en elke huiskamer onopvallend een plekje kan krijgen. Microsoft benadrukt dat nu nogmaals.

In een poging het design – gekozen uit honderden prototypes – te verdedigen lanceerde de elektronicagigant een nieuwe site om het design uit te leggen. Volgens Carl Ledbetter, de designer die ook het ontwerp voor de Xbox 360 S op zich nam, is er bewust gekozen voor de meest zwarte tinten mogelijk. Zowel glimmend als mat. Dit om de console niet op te laten vallen, en de knoppen er tegelijkertijd uit te laten springen.

Het vierkante design loopt verder natuurlijk in de pas met de look van Windows 8 en Windows Phone. Huisstijl en zo.

Ledbetter legt het uit.
[gv data=”1BlhvX0D6ow”][/gv]

3 reacties

  1. Ik vind hem eerlijk gezegd erg mooi. Ze willen dat kinderachtige imago van spelcomputers van zich afschudden. Erg goed gekozen design dus!

  2. Het is héél simpel: als je je design moet verdedigen en uitleggen dan heb je het niet goed gedaan. Als je zo graag wilt aantonen dat het geen spelcomputer maar een all-in-one ding is dan moet je hem niet Xbox noemen want Xbox wordt als synoniem voor spelcomputer gezien. Daarnaast vind ik het apparaat spuuglelijk… maar heey, dat is alleen mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *