Microsoft Office 365-app voor de iPhone

Microsoft Office 365-app voor de iPhone
In een opmerkelijke zet biedt Microsoft haar Office 365-diensten vanaf nu aan in een app voor de iPhone. Hij is gratis, maar wil je documenten aanpassen, dan moet er eerst een Office-abonnement worden afgesloten.

Office 365 voor de iPhone laat je zowel Word-, Excel- als Powerpoint-bestanden lezen. Voor volledige toegang en de mogelijkheid om documenten aan te passen, is een Office-abonnement vereist. In Nederland kost dit €124,80 per jaar. Voor Office-gebruikers on the go kan dit best wel eens uitkosmt bieden. Wanneer je in de ap een document opent pakt hij de laatste versie vanaf SkyDrive or SkyDrive Pro, en zie je meteen waar je was gebleven. Offline documenten opslaan is ook mogelijk.

Microsoft heeft de Office 365-app voor iOS lange tijd tegengehouden. In de app kan je namelijk abonnementen afsluiten, maar van alle in-app aankopen vloeit 30% naar de rekening van Apple. Iets waar Microsoft het niet bepaald mee eens was. Hoe dit geschil nu is opgelost weten we niet, maar ze zijn eruit en hij staat in de Amerikaanse App Store. In de Nederlandse variant zijn we hem nog niet tegengekomen.

Zo, en nu weer elkaar afkraken gaarne.

[lg_folder folder=”Microsoft/Office_365_iPhone/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *