Microsoft ondersteunt illegale Windows 10 upgraders niet

Windows-10-gratis-upgraden
Deze week bracht Microsoft het opmerkelijke nieuws naar buiten dat illegale downloaders van Windows 8.1 en 7 gratis kunnen upgraden naar Windows 10. Hier zit echter wel een ‘maar’ aan verbonden.

Microsoft maakte namelijk bekend dat deze illegale upgraders niet ondersteund zullen worden door Microsoft. Ze houden dus nog steeds dezelfde licentie van een illegaal exemplaar, en dat kan vervelende gevolgen hebben, zo schrijft Ars Technica. Zo zullen ze waarschijnlijk geen beveiligingsupdates krijgen en kan de installatie van Windowsprogramma’s na verloop van tijd verlopen.

Mechanisme
Gelukkig maar dat Microsoft hier aan gedacht heeft, en er een speciaal mechanisme in de Windows Store wordt aangebracht waarmee deze illegale upgraders alsnog een legale licentie aan kunnen schaffen. Wat dit precies inhoudt wil Microsoft nog niet zeggen, al krijgen we dit wel voor de lancering van Windows 10 te weten.

Wie weet werkt deze aanpak wel. Mensen krijgen immers de kans om Windows 10 op hun eigen computer uit te proberen, en als de prijs laag genoeg is maken ze wellicht de overstap naar een officiële versie van het besturingssysteem.

2 reacties

  1. Ik ben blij dat ik mijn windows versies gewoon legaal heb. Zo duur is het tegenwoordig niet meer.
    ~60 euro voor consumenten en ~20 euro voor studenten, ik zie niet in waarom je zo moeilijk zou moeten doen met een illegale versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *