Microsoft onthult Office voor de iPad

Microsoft onthult Office voor de iPad
Vanaf nu kun je de Office-app voor je iPad downloaden in de App Store. Office voor iPad werd vandaag door de verse Microsoft-CEO Satya Nadella onthuld.

Met Office voor iPad kun je Word, Excel en Powerpoint op je iPad gebruiken. Hiervoor dien je wel te beschikken over een Office 365-abonnement. Heb je dit niet, dan kun je met Office voor iPad alleen Office-documenten bekijken. Een 365-abonnement kost je 10 euro per maand. Betaal je meteen voor een jaar, dan kost het 99 euro.

De Word- Excel en Powerpoint-applicaties zien er hetzelfde uit als de desktop-varianten en bieden dezelfde functies, alleen de interface is uiteraard geoptimaliseerd naar touchscreen-gebruik. Ook kun je met de nieuwe Office-applicatie samen aan een document werken en deze vervolgens opslaan in OneDrive.

Het beschikbaar stellen van Office voor de iPad en te integratie van OneDrive past helemaal binnen de nieuwe strategie van Nadella. Hij wil gebruikers niet binden aan één apparaat, één werkplek en één programma.

De komst van Office voor iPad mocht overigens wel even duren. Hier wordt sinds 2011 al over gespeculeerd.

5 reacties

  • @meatpuppet: Inderdaad. Dan ben je met Google Docs i.c.m. Google Drive flink wat voordeliger uit. Of met LibreOffice/Apache OpenOffice. Ik zie nog best veel ‘koudwatervrees’ om mensen te laten overstappen, maar qua functionaliteit hebben de meeste thuisgebruikers echt niet meer nodig.

   Ik vind het hele licentiebeleid van Microsoft sowieso toch vaag; nog maar vier jaar geleden kon je een Office 2007 Home- & Student licentie kopen ± 110 euro, en in afwachting van de release van Office 2010 zakte de prijs zelfs naar minder dan 80 euro, die je ook nog eens op 3 pc’s kon installeren.

   • @RRRobert: Is niet meer helemaal in verhouding nee.. Echter als je office veel gebruikt of voor je werk kan ik me goed voorstellen dat je crossplatform hetzelfde wilt hebben.

    Ikzelf gebruik Quickoffice op de iPad in de spaarzame momenten dat ik het nodig heb maar mist dan toch nog wel functionaliteit/compatibiliteit. Heb Pages bij m’n pad gekregen maar die doet ook niet helemaal wat ik zou willen.

 1. Met de gratis versie kun je bestanden alleen bekijken maar niet bewerken. Ik gebruik al tijdtje een gratis alternatief voor Microsoft Office op mijn Mac en iPad. Je kunt daarmee gratis (en legaal!) Word, Excel en Powerpoint gebruiken.

  Op deze pagina http://www.simpelhuishoudboekje.org/huishoudboekje_ipad.html wordt uitgelegd hoe je dit op je ipad en MAC moet installeren (lees alleen de stap 1 en 3, de rest heb je niet nodig). Het werkt met Dropbox, Google Drive en Onedrive. Het werkt niet met iCloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *