Microsoft speelt op safe met nieuwe Surface-apparaten

De nieuwe Surface-devices van Microsoft
Wie een vlammende aankondiging verwachtte, kwam helaas bedrogen uit.

Microsoft heeft in de vorm van de Surface-apparaten best een prima aanbod, maar we kunnen niet zeggen dat ze de afgelopen jaren echt vernieuwende producten hebben gelanceerd. De Surface Pro 6 is in lijn met die ontwikkeling voorzien van nieuwe hardware, maar daar blijft het bij.

Het apparaat krijgt een 12,3″ display en heeft standaard 128GB opslag. Je kunt wel een SD-kaart van 1TB toevoegen, maar wat ons betreft mag de standaard capaciteit flink omhoog.

Onder de motorkap ligt de achtste generatie Intel-quadcore en dat moet de Surface Pro 6 flink sneller maken dan zijn voorganger. Dat was immers een oudere dualcore-processor. De accu gaat dik 13 uur mee, dus daar is verder niets mis mee.

Naast de Surface Pro 6 toonde Microsoft ook de 13,5″ Surface Laptop 2. Die zou 85 procent sneller zijn dan de eerste Surface Laptop, dus ook hier maakt vooral de snelheid het verschil. Je raadt het al: ook hier is dat te danken aan de achtste generatie Intel-chips, in dit geval opnieuw een quadcore.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Surface Pro 6 Surface Laptop 2 naar Nederland komt en wat de apparaten gaan kosten.

UPDATE: er stond eerst ten onrechte dat het apparaat slechts 16Gb opslag had, dat is aangepast.

6 reacties

  1. 16 GB intern geheugen is eigenlijk best veel. Je moet echt met zware applicaties komen omdat vol te krijgen. Voor normaal gebruik is 4 voldoende, dus met een 8 GB model zit je voorlopig goed. Vergeet niet dat meer intern geheugen ook stroom vreet. Niet altijd handig bij een laptop.

    Maar Apple kan zich dus kapot schamen, want de 13,3% MacBook Pro zonder TB heeft een Dual-core 2,3 GhZ processor van Kaby Lake generatie (de zevende) en 8 GB DDR3 intern geheugen. Dat is gewoon (bijna) twee jaar oude techniek die ze verkopen! Op zich niet erg, het werkt prima. Maar je betaalt niet voor die nieuwe processors bij dat model.

  2. Los van het door elkaar halen van opslag en intern geheugen, de aangekondigde wijziging in de Surface Pro vallen vies tegen. Alleen een snellere processor. De verschillen tussen de Surface Pro 4 en het 2017 model waren groter.
    Je kunt straks een Surface Pro kopen met Windows Home erop. Ehh, oké.

    • @koeberg: Het scherm een stuk helderder: veel meer nits! Dat is wel een grote verandering. Accu is ook verbeterd volgens mij. En Microsoft liep een beetje achter met de chipsets. Dus bij elkaar weer redelijk wat upgrades. En je kan nu kiezen uit een matzwarte kleur. Best wel een dingetje, want die kleur is iets minder besmettelijk (vanwege de alcantara afwerking).

  3. Ik heb een Surface Pro 4 (i7, 8GB) voor werk en dit is echt de meest praktische ‘laptop’ die ik ooit gehad heb. Compact, ligt, super mobiel etc. Wel aan de prijs maar als uitlopend model zijn er vaak goede aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *