Microsoft start prijsoorlog omtrent Windows games

Microsoft start prijsoorlog omtrent Windows games

Het gaat beginnen, Microsoft trekt ten strijde en begint een prijsoorlog om het kopen van Windows games voor zich te winnen.

Waar ga jij naartoe om games voor de PC te kopen? De kans is groot dat Steam het eerste is dat in je opkomt. Steam is door de jaren heen hét adres waar je terecht kunt om games aan te schaffen. Ze hebben goede acties en weten met scherpe aanbiedingen het hart van de gamer te winnen. Maar de concurrentie loert. Zo is er Epic Games met de Epic Store en nu voegt Microsoft zich in de strijd.

Microsoft Windows games

Je hebt al jaren de Microsoft Store, maar van een echte moordende concurrent kun je niet spreken. Daar gaat verandering in komen. Microsoft heeft een strategische oorlog in petto. Nu moeten ontwikkelaars 30 procent van de verdiensten afdragen aan Microsoft als een game wordt verkocht in de store. Microsoft past dit beleid aan en verlaagt de bijdrage naar 12 procent. Daarmee zit het bedrijf ver onder de policy van Valve, dat met Steam tot 30 procent van de gameverkoop wil.

Microsoft hoopt met deze zet natuurlijk dat er meer ontwikkelaars de weg vinden naar de Store van het Amerikaanse bedrijf. Om zo hun games aan te bieden en dat Microsoft een grote bibliotheek kan uitbouwen. De aanpassing van Microsoft is alleen van toepassing voor Windows games. Ontwikkelaars van Xbox games profiteren helaas niet van de nieuwe ontwikkelingen. (via The Verge)

Eén reactie

  1. Epic heeft ook erg lage procenten, even uit mijn hoofd maar 8% als je Unreal Engine gebruikt (wat samen met Unity3D de meeste gebruikte engine is, dus de meeste developers hoeven al niet te switchen)..

    En toch heeft Epic omkoop strategieën nodig om bij te blijven met hun strijd tegen Steam…
    Gratis games weggeven, hier miljoenen voor betalen zodat de jogne fortnite players een library hebben waar ze in de toekomst hopelijk waarde aan schenken, en daardoor sneller op Epic dan op Steam de aankoop doen.

    Niet veel mis mee, zij het niet dat ze er miljoenen en miljoenen aan spenderen, en hopelijk pakt dat op de lange termijn goed uit voor ze.. Toch een mega grote gok hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *