Microsoft Surface Go: ruil jij je iPad hiervoor in?

Microsoft Surface Go
Microsoft heeft nu echt alles in huis om Apple het nakijken te geven.

Ooit leverde Microsoft alleen software, maar ondanks een mislukt smartphone-avontuur stort de techgigant zich nu ook massaal op hardware. Van laptops tot tablets: Microsoft heeft het inmiddels allemaal. Om de keuze wat eenvoudiger te maken komt er nu ook een betaalbare tablet: de Surface Go.

De Surface Go is met 10-inch (1800 bij 1200 pixels) een stuk kleiner dan de Surface Pro, maar met een vanafprijs van 399 dollar krijg je meer dan waar voor je geld. De tablet draait op Windows 10 S, dus alle apps uit de Microsoft Store zijn te installeren.

Je kunt ook Windows 10 op de Surface Go installeren, maar gezien de specs is dat misschien niet zo verstandig. Het basismodel moet het doen met een 1.6GHz dualcore processor en 4GB aan werkgeheugen. Geen echte krachtpatser dus, maar meer dan voldoende voor de gemiddelde gebruiker.

Het goede nieuws: de Surface Go werkt met alle accessoires die voor de Surface Pro zijn uitgebracht, zoals de Surface Pen en het toetsenbord. Als je al een Surface Pro hebt kun je dus meteen aan de slag. De pre-orders starten vandaag.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *