Microsoft zoekt mensen om Bing te verbeteren

Microsoft zoekt mensen om Bing te verbeteren
Niet alleen Apple zoekt mensen om hun product te verbeteren. Microsoft is namelijk ook bezig om mensen aan te nemen die het marktaandeel van zoekmachine Bing buiten Amerika moeten gaan vergroten.

In Amerika heeft Bing een marktaandeel van 18,4 procent. Daarnaast heeft de zoekmachine van Yahoo die gebruik maakt van dezelfde technologie nog eens 10,3 procent van de markt in handen. Google is nog wel steeds de grootste, met 67,5 procent, maar lang niet zo dominant als in de rest van de wereld. Dat blijkt in ieder geval uit cijfers van Comscore.

Met de komst van de nieuwe vacature lijkt het er dan ook op dat Microsoft met Bing ook buiten Amerika marktaandeel wil gaan winnen. Ze zijn dan ook op zoek naar een business development manager waarbij wordt gesproken over de ‘meest ambitieuze geografische expansie’ van Bing tot nu toe.

Zo zou Bing moeten worden uitgebreid naar 75 landen die zich vooral in Europa en Afrika bevinden. Om welke landen het precies gaat wordt niet bekend gemaakt in de vacature. Bing moet in die landen in ieder geval een echt ‘kwaliteitsproduct‘ gaan worden. Bing moet ook meteen worden verbeterd voor meerdere platformen zoals Windows 8, Windows Phone, maar ook voor de Xbox.

Nog geen reacties

  1. Het verbaasd mij dat Yahoo! en Bing nog zo groot zijn.

    Sowieso Google is gewoon echt een de standaard. Bing probeert zich op te dringen… En de keren dat ik Bing testen waren de zoekresultaten nou niet echt geweldig… (is al lang geleden)

  2. Het verbaasd mij dat Yahoo! en Bing nog zo groot zijn.

    Sowieso Google is gewoon echt een de standaard. Bing probeert zich op te dringen… En de keren dat ik Bing testen waren de zoekresultaten nou niet echt geweldig… (is al lang geleden)

  3. Bing is zo verschrikkelijk slecht! Bij Google is het uitzonderlijk als hetgeen waarnaar je op zoek bent niet op de eerste pagina staat. Bij Bing komt het gewenste zoekresultaat vaak in zijn geheel niet voor.

  4. Bing is zo verschrikkelijk slecht! Bij Google is het uitzonderlijk als hetgeen waarnaar je op zoek bent niet op de eerste pagina staat. Bij Bing komt het gewenste zoekresultaat vaak in zijn geheel niet voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *