Mijn werk wordt straks gedaan door een robot

Robot Journalist
De Persgroep, Telegraaf Media Group, RTL en ANP geven Fontys 700.000 euro voor onderzoek naar robotjournalisten.

De universiteit gaat de benodigde kunstmatige intelligentie ontwikkelen. Fontys wil onderzoek doen naar de algoritmes die nodig zijn om automatisch berichten te schrijven. Ander doel: de impact van technologische ontwikkelingen op de journalistiek analyseren, zowel vanuit het perspectief van de journalist als van de consument. Vooral journalistiek werk met veel data zou gemakkelijk door robots kunnen worden gedaan, dus sport- en economiejournalisten moeten vrezen voor hun baan.

Fontys is niet de eerste die probeert hardwerkende mensen hun baan af te pakken. Persbureaus ANP en Reuters investeren al flink in robots. Automated Insights is een voorbeeld van kunstmatige intelligentie die in staat is droge, humorloze stukken over economie te schrijven. Deze berichten zijn te herkennen aan de boodschap ‘This story was generated by Automated Insights’ die aan het eind van elk artikel staat.

Dit verhaal is gegenereerd door Vanderlin Industries.

Nog geen reacties

  1. vraag me af of er binnen 20 jaar geen vrachtwagens meer gemaakt worden maar gewoonweg mobiele containers. want waarom heb je een trekker nodig als de aanhangwagen zelf de autonome technologie kan bevatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *