Minder vertrouwen in Samsung na Note 7-gate

Note7
De soap omtrent het ontploffingsgevaar van de Galaxy Note 7 heeft het merk beschadigd.

Het is wellicht een open deur, maar een enquête bevestigd wat al was aangenomen: alle problemen met betrekking tot de Note 7 heeft enorme gevolgen voor de Zuid-Koreaanse techgigant. Niet alleen op financieel gebied, maar smartphone-gebruikers lopen nu ook sneller met een boog om het merk.

Uit een enquête van Branding Brand blijkt dat consumenten het vertrouwen in Samsung zijn verloren. 34 procent van de ondervraagden zegt zelfs nooit meer een Samsung-product te willen kopen. De vragenlijst werd ingevuld door 1.000 mensen. 82% van de deelnemers is in het bezit van een Samsung of Android-telefoon.

77 procent van de ondervraagden die trouw blijven aan Samsung hebben diverse redenen waarom ze bij het merk blijven. Ze waarderen het design, de aanpas mogelijkheden, de betere accuduur en het bijbehorende kostenplaatje van de mobiele apparaten van het techbedrijf.

Mocht overstappen een rol spelen dan zegt 57 procent van de deelnemers dat het volgende toestel een Android-apparaat wordt. 34 procent zegt een iPhone te overwegen. 21 procent van de ondervraagden heeft al eens een iPhone in het bezit gehad.

De enquête werd ingevuld door Amerikanen in de leeftijd van 18 tot en met 65 jaar.

8 reacties

 1. Dezelfde enquete over een half jaar houden zal weer andere resultaten geven. Het geheugen van een consument gaat 3 maanden terug. Dit zou juist een reden moetrn zijn om een Note te kopen. Samsung heeft dit heel goed aangepakt, om nog meer schade te voorkomen zullen ze in de toekomst garantie gevallen beter afhandelen.

  Voor mij is dit geen reden om niet voor de Note 7 te gaan. Kom maar op met de note.

 2. Van die 1.000 mensen kocht dan 18% (180 mensen) sowieso geen Samsung/android toestel aangezien die een iPhone hebben en toch niet overstappen.

  Dus laten we van de overige 820 personen 100% maken.

  Als 770 van die 820 personen zegt trouw te [b]blijven[/b] (dus al een Samsung hebben) dan blijven er dus 820-770 = 50 mensen over die twijfelen. Op die 820 is dat maar 6,1%.

    • @ffw88: Ik zal het wel voor je uitleggen aangezien begrijpend lezen duidelijk een probleem is.

     82% van de 1000 mensen is in het bezit van een Samsung OF een android toestel, dit betekend dus niet dat 820 mensen in het bezit zijn van een Samsung toestel.

     Ook is het best mogelijk dat er in de groep van 18% die niet in het bezit is van een Samsung of android toestel mensen zijn die helemaal geen smartphone hebben, of bijvoorbeeld een windows phone of een nokia 3310, ik noem maar wat.

     Verder word er gezegd dat 77 procent van de ONDERVRAAGDEN DIE TROUW BLIJVEN AAN SAMSUNG diverse redenen hebben waarom ze bij het merk blijven, dat betekend dus niet dat 77% van de mensen die meedoen aan de enquête trouw blijven aan Samsung.

     Ik hoop dat ik het zo wat duidelijker heb gemaakt voor je.

     • @ffw88: ”Dus laten we van de overige 820 personen 100% maken.

      Als 770 van die 820 personen zegt trouw te blijven (dus al een Samsung hebben) dan blijven er dus 820-770 = 50 mensen over die twijfelen. Op die 820 is dat maar 6,1%.”

      Hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *