Een roadtrip plannen vanaf een smartphone doe je zo

Roadtrip
Eindelijk fatsoenlijk een roadtrip plannen vanaf je mobiele apparaat.

Weg met een papieren kaart en punaises prikken. Google maakt het nu ook voor iOS-gebruikers mogelijk om een route te organiseren met meerdere stops. De mogelijkheid was al een tijdje via de computer te gebruiken. Sinds juni dit jaar konden Androiders als eerste mobiele gebruikers aan de slag met de functie. De zoekgigant heeft de update nu ook op iOS uitgerold zodat een route met meerdere stops gecreëerd kan worden vanaf een iPhone of iPad. Handig voor als je spontane plannen bespreekt in de kroeg en er geen computer in de buurt is.

Een multi-stop route plannen vanaf een mobiel apparaat werkt simpel. Je plant een route zoals gebruikelijk, alleen via het instellingen menu van Maps druk je op ‘Tussenstop toevoegen’. Een voorbeeld van een compleet willekeurige trip check je hieronder. Google introduceerde de mogelijkheid om een route met meerdere stops te maken in 2013 op de desktop. Of naast Android en iOS ook andere mobiele besturingssystemen deze update krijgen is niet bekend.

roadtrip

Foto via Autojunk

32 reacties

 1. Ja, leuk, da’s redelijk wat ik zoek, maar kun je ook zelf de route bepalen tussen de tussenstops? Als je een leuke bergpas wilt pakken i.p.v. de snelweg? Of moet je dan nog twintig andere pietluttige bergdorpjes invoeren als tussenstops?

 2. Er is maar één leukste manier om een roadtrip te maken. Dat is van tevoren een doel stellen, en vervolgens op de bonnefooi die kant op te trekken. Inclusief papieren kaart voor de leukste verdwaal weggetjes.

  Zorg wel voor zeer gedetailleerde kaarten. Verkrijgbaar bij de lokale tourist info. Waar toch ook de leukste lokale bezienswaardigheden te vinden zijn als je een dagje ‘vrij’ neemt.

  • @lekbak: of je kijkt op je Google maps waar je ongeveer moet zijn, onthoudt enkele namen van dorpen of steden, eventueel kijk je even naar het uur en de zonnestand en dan RIJDEN….
   Af en toe stop je op een mooie plek om even te checken waar je nu eigenlijk zit en stel je je route een beetje bij…

   Zo doe ik dat als ik een toertje met de motor ga rijden…

 3. Ik vond het altijd al onbegrijpelijk dat routeplanners deze optie al niet vanaf het begin hadden. (via, via rijden). Echt ongelofelijk wat een prutsers dat ze daar nu pas mee komen, had meteen als optie op alle routeplanners horen te zitten.

 4. Mijn TomTom voor de motor heeft ook nog de optie “slingerwegen”, dan pakt ‘ie automatisch mooie kleine weggetjes. Werkt echt perfect en kun je dus de route tussen je bestemming nog optimaliseren voor rijplezier.

 5. Je kunt bij opties ook snelwegen en tolwegen vermijden aanvinken. Zowel bij maps en TomTom. Garantie voor prachtige verassende b-wegen en bijzondere plekken!

  • @pinut187: Dat denk je, maar dat zul je dus nooit zeker weten.
   Mooie van garmin is dat je routes kunt up loaden naar het device die ooit iemand anders al heeft gemaakt, en sommige mensen hebben er echt werk van gemaakt en echt de mooiste routes samengesteld.

  • @pinut187: ik heb lang geleden op de kaart gereden en het is echt onzin dat je geen kaart nodig hebt voor dezelfde toertochten. Dat je het niet nodig vind is een ander verhaal maar ik weet uit ervaring dat je echt veel mooiere tochten met GPS kunt plannen. Wel is het bijzonder lastig om basecamp van garmin onder de knie te krijgen.

 6. Helemaal top dit, maar kunnen we niet met alle autoblog gekken een Tour door Europa doen. Onze eigen variatie op gumbal maar dan voor de normale auto gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *