Mobiel wordt in de VS veel meer gebruikt dan in Europa

Meisjes en hun mobieltje
Als smartphone zul je in de VS geen eenzaam bestaan leiden, want Amerikanen ver-kletsen 5x meer belminuten en ver-appen 2x meer data dan dat wij Europeanen doen.

Dit blijkt uit een analyse van The GSM Association. Gemiddeld betaalt een Amerikaan iedere maand omgerekend 53 euro voor zijn mobiele abonnement en krijgt daar 901 belminuten en 480 MB data voor. In Europa betalen we maandelijks gemiddeld 29 euro en krijgen daar 170 belminuten en 273 MB data voor.

Daarnaast blijkt dat de Amerikaanse netwerken veel moderner zijn dan de netwerken in Europa, waardoor mobiele downloads in de VS gemiddeld 75% sneller zijn. Zo’n 10 jaar geleden liepen we in Europa voorop toen veel analoge netwerken werden vervangen door digitale netwerken, maar we zijn achterop geraakt nu smartphones steeds meer data verbruiken.

Amerikaanse providers kunnen vanwege hun omvang veel gemakkelijker investeren dan de veel kleinere Europese providers. Bovendien kennen de 27 EU landen verschillende regelgeving, wat grote internationale investeringen lastiger maakt. De vier grootste providers in de VS, Verizon, AT&T, Sprint en T-Mobile USA, zijn ieder op zich groter dan de grootste Europese provider.

Verder is gebleken dat de moderne Amerikaanse netwerken consumenten prikkelt om meer gebruik te maken van mobiele diensten en vergroot de bereidheid hiervoor te betalen. Dit maakt het voor providers vervolgens mogelijk om te blijven investeren in de nieuwste technologie.

In Europa hebben de providers het veel lastiger. Er is steeds meer behoefte aan mobiele data, wat vereist dat er continu flink wordt geïnvesteerd in de netwerken, maar de inkomsten lopen -vooral uit bellen en sms- fors terug. Aangezien we in Nederland de hoofdprijs voor mobiele data betalen, in vergelijking met andere Europese landen, hopen we dan maar dat het met de modernisering van onze netwerken wel in orde zal komen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *