Mobieltje opladen met je onderbroek?

Voeg windenergie-grap hier in
Het is knap lullig als je mobieltje leeg is. Mensen proberen je dan bereiken, maar jij hoort geen zak meer en dat is best wel poep.

Medewerkers van de Universiteit van Southampton hebben een stof gemaakt die bij beweging een beetje stroom genereert. Hiermee kan je tijdens een normale wandeling genoeg opwekken om je mobieltje weer een paar uur te laten werken. Dit was tot nu toe alleen op beperkte schaal getest, maar wordt nu in het veld verder ontwikkeld.

Uiteraard is het voor providers leuk als mensen hun mobieltje langer kunnen gebruiken, Vodafone UK heeft een beperkte run van deze Power Shorts gemaakt en ze verstrekt onder festivalgangers op het Britse Isle of Wight. Zo kunnen ze testen of dit product commercieel succesvol zou kunnen zijn. Professor Stephen Beeby van de Universiteit van Southampton, hoofd-slimmerik van dit project, heeft goede hoop dat dit materiaal snel op de markt gebracht kan worden.

Maar het is niet alleen onderbroekenlol daar in Engeland. Dezelfde bollebozen hebben ook een slaapzak gemaakt die je lichaamswarmte omzet in energie. Na acht uur lang pitten zou je telefoontje het weer een dag moeten kunnen volhouden.

Met andere woorden, mocht je batterij bijna leeg zijn, veel beweging in je onderbroek gaande houden, en daarna goed warme dingen in je slaapzak doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *