Mobieltjes geven nabestaanden vermist vliegtuig valse hoop

Willekeurige Boeing 777-200 van Malaysia Airlines
Verontruste familieleden van passagiers aan boord van vlucht MH370 van Malaysia Airlines, die zaterdag van de radar verdween en sindsdien spoorloos is, putten hun hoop uit de telefoons aan boord van de Boeing 777. Ze zouden nog over gaan.

Van de Boeing ontbreekt momenteel nog ieder spoor. Experts staan voor een raadsel, waardoor er nog steeds een scala aan scenario’s mogelijk is over wat er nou precies is gebeurd met het vliegtuig waar 239 passagiers aan boord waren. Ook al is de kans op overlevenden nihil, families van de passagiers blijven hoop putten uit de overgaande telefoons.

Verklaring

Zeker 19 families hebben eerder deze week een verklaring ondertekend waarin ze zeggen dat de gsm’s van hun vermiste geliefden nog overgaan. Een Chinese vrouw liet op televisie horen dat de telefoon van haar broer twee keer overging, waarna de verbinding werd ‘verbroken’.

Helaas lijkt dit niet meer dan valse hoop. Dat er één of twee keer een beltoon klinkt, betekent namelijk niet dat de telefoon aan de andere kant ook overgaat. In de tijd dat het netwerk de gebelde telefoon probeert te lokaliseren, krijgt de beller namelijk gewoon een beltoon te horen om te voorkomen dat men de illusie krijgt dat er niets gebeurt. Als het netwerk de gsm vervolgens niet vindt, wordt de verbinding afgebroken. Iets dat sommige nabestaanden nu interpreteren als het laatste sprankje hoop op overlevenden.

[gv data=”bs9qULHommI”][/gv]

Specs van de Boeing 777-200 van Malaysia Airlines
Boeing 777-200 van Malaysia Airlines

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *