Motorola kondigt zeer complete Moto Z4 aan [video]

Motorola-moto-z4
Motto: ‘uncompromised phone, unreal price’

De Motorola Z3 Play, die vorig jaar uitkwam, was klaarblijkelijk een succes in het middensegment. Dit concluderen we uit het feit dat Motorola nu al de Motorola Moto Z4 aankondigt. Deze update van de Z3 is er al binnen een jaar. Wij zetten de specificaties van dit nieuwe vlaggenschip in de middenklasse voor je op een rij.

Het betreft een flink toestel en dat biedt ruimte aan een 6.4″ Full-HD Max Vision OLED scherm met, volgens Motorola, de hoogste beeld/scherm index tot nu toe. Daarbij zorgt de Snapdragon 675 processor voor een 57% snellere ervaring dan de Z3. Als besturingsprogramma heeft men Android 9 (overigens noemt men in het filmpje Android One) zo basic mogelijk gehouden om jouw ervaring verder te versnellen. Het 4 GB RAM werkgeheugen moet de Motorola een ongeëvenaarde snelle gebruikservaring laten bieden.

Deze snelheid kun je onder meer inzetten voor het fotograferen. Om de prestaties te verbeteren heeft Motorola het concept ‘dual camera’ losgelaten. Je ziet nu aan de achterkant een enkele camera van 48 MP. Deze is door technieken opgesplitst in vier blokken van 12 MP. Andere technieken, zoals stabilisatoren, toepassingen op gebied van kunstmatige intelligentie en night vision zorgen ervoor dat je onder alle omstandigheden mooie foto’s kunt maken. Ook het filmen kan in hoge kwaliteit, namelijk tot 4K bij 30FPM.

Aan de voorkant van de telefoon vind je bovendien een selfiecamera van wel 25 MP, die uiteraard ook voorzien is van allerlei technieken om geen foto te laten mislukken. Ook deze camera is geschikt om te filmen, al is het in een lagere resolutie (1080p bij 30 fps). Je kunt jouw materiaal bewaren op het 128 GB geheugen, dat via een micro-sd-kaart uit te breiden is tot 512 GB.

Dankzij de 3,5 mm Jack-poort kun je een keur aan elektrische apparaten met jouw smartphone verbinden, al zijn Wifi en Bluetooth uiteraard ook ingebouwd. Verder zorgen de Mods ervoor dat je diverse uitbreidingen voor de telefoon kun kopen.

De eveneens verbeterde batterij van 3600 mAh zorgt dat je tot 2 dagen met een volle batterij vooruit kunt. De fast charging techniek zorgt ervoor dat je de batterij razendsnel hebt opgeladen als deze per ongeluk toch leeg raakt.

Dankzij de Motorola Mods (een soort opzetstukken die je aan de achterkant op de smartphone kunt plaatsen voor extra toepassingen) is de telefoon al geschikt voor toekomstige technieken zoals 5G. De telefoon komt vanaf 13 juni in Amerika uit onder de naam Moto Z4 Verizon (met gratis 5G-mod) en later in Canada onder de naam Moto Z4 Unlocked met gratis extra uitgebreide lens-mod. Over beschikbaarheid in Nederland zegt het persbericht niks, maar diverse Nederlandse sites kondigen hem wel aan. We gaan er dus vanuit dat de Motorola Z4 inderdaad in Nederland verkrijgbaar zal zijn voor een prijs tussen € 450,- en € 500,-. Het volledige persbericht kun je hier vinden. Overigens wordt er nog met geen woord gerept over hun opvouwbare smartphone, die er ook aan zou komen.

In onderstaande promo kun je het toestel verder bekijken.
[gv data=”9ylcGAoSolE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *