Motorola Moto X: dit is hem!


Eindelijk. De langverwachte smartphone waar werkelijk niets meer geheim aan is, is zojuist officieel onthuld in de Verenigde Staten. Dit is wat je moet weten.

Maak ‘m zelf in Moto Maker

Onder het mom “People want choice. The choice to design their own phones” heeft Motorola, dat sinds 2012 tot de inventaris van Google toebehoort, de Moto X aanpasbaar gemaakt. In de online studio Moto Maker kunnen klanten kleuren aanpassen, kleuraccenten toevoegen, namen laten ingraveren en wallpapers installeren. Daarna wordt de Moto X gemaakt en binnen vier dagen naar klanten binnen de VS verstuurd. Later dit jaar worden er ook houten achterzijdes aan de line-up met 18 verschillende achterzijdes toegevoegd, aldus Motorola.

De specificaties

De Moto X heeft – zoals de uitgelekte specs al dicteerden – een 4.7-inch scherm dat over 1280×720 pixels beschikt, en daaromheen slechts een minuscule bezel. Aan de achterkant prijkt een 10 megapixel camera en de telefoon komt met een opslagruimte van 16 of 32 GB. Hij draait op een Qualcomm-processor met twee kernen en een kloksnelheid van 1,7 Ghz. Het besturingssysteem is Android 4.2.2 Jelly Bean. De accu is niet misselijk: 2200mAh, waarmee je het volgens Motorola 24 uur moet kunnen uithouden.

De Moto X luistert met je mee. Letterlijk.

Middels Touchless Control kun je via stemcommando’s data opvragen, zoals weerverwachtingen of navigatieaanwijzingen. Hiervoor hoef je een zin alleen maar met “Ok, Google Now” te beginnen, afgeleid van Google Glass. Daarnaast beschikt de telefoon over een feature genaamd Active Display, waarbij inkomende berichten zonder verdere waarschuwing vanzelf op het scherm verschijnen. “It doesn’t interrupt. You don’t have to wake it up to look at the time or see your messages. Before you know it, that constant itch to check your phone will be gone forever,” aldus Motorla.

De prijs

Voorlopig is hij alleen in Canada, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika te bestellen. Vanaf eind augustus / begin september wordt hij uitgeleverd. Het personalisatieprogramma Moto Maker komt in eerste instantie alleen naar telecomaanbieder AT&T. Kosten: 199 dollar, omgerekend 150 euro. Maar dat is wel in combinatie met een abonnement.

Gezien het feit dat de telefoon in Texas wordt gebouwd, is de kans klein dat de Moto X naar Europa komt. De kans dat wij hier een iets aangepaste versie krijgen is echter wel aannemelijk. Wel, tegen een niet onaardige smartphone met stock Android voor zo’n prijs zeggen we: laat maar doorkomen!

[lg_folder folder=”Motorola/Moto_X/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

    • @mashell:

      Niet helemaal. Dit is wel een android telefoon zoals google hem bedoelt heeft. Ding heeft een “octacore” de cores worden niet ingezet om apps te draaien maar bv één core word dedicated ingezet voor de spraakbesturing. Dit zal theoretisch voor super vloeiende android evaring moeten zorgen. Jammer is dat de twee cpu’s die wel voor apps bedoeld zijn en het scherm mid-range zijn. Dus ik vind hem daardoor te duur, zeker als je kijkt naar de nexus serie want dat is over het algemeen veel “bang for ya buck”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *