Mr. White klaagt succesvol Apple aan na verdwijnen foto’s

Mr. White klaagt succesvol Apple aan na verdwijnen foto's
Yo, Mr. White. We hebben goed nieuws voor u. -rechtbank in Londen.

De 68-jarige Deric White sleepte de Amerikaanse techgigant voor de rechter nadat foto’s van zijn huwelijksreis in rook waren opgegaan na een reparatie. De man kampte namelijk met een kapotte iPhone en bracht deze naar een Apple Store in Londen.

De telefoon werd gerepareerd door een medewerker van de Genius Bar, maar bij teruggave waren alle foto’s en filmpjes verdwenen van de iPhone. De bejaarde Brit klaagde bij Apple, maar kreeg geen gehoor. White stapte naar de rechter en boekte succes. De rechtbank in Londen oordeelde dat Apple een schadevergoeding van 2.000 pond moet uitbetalen aan de man.

Hoewel het niet zo slim is om geen backup te hebben van je foto’s, kreeg meneer White toch gelijk van de rechter. Dit is een burgerlijke overwinning tegenover de grote bedrijven die vaak weinig persoonlijke service aanbieden aan de klant, aldus White tegen Standard.

Eén reactie

  1. En Apple betaalt want anders kost het nog meer. Desondanks onzin. Bij mij liep een harde schijf vast. Backup schijf was een week eerder gesneuveld en nog niet vervangen want dat schiet er wel eens bij in. Ongelukkige samenloop van omstandigheden, met als gevolg dat ik alle gegevens op schijf kwijt was. Maar daar kan ik Apple niet de schuld van geven. Had ik zelf maar moeten zorgen dat mijn gegevens ook nog ergens anders opgeslagen waren. En ik ben 76; verstand komt niet altijd met de jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *