Myspace is weer cool, zegt dure reclamecampagne [video]

Myspace is balen
Recent nog op Myspace geweest? Wij ook niet. Maar schijnbaar is dat nu dé plek waar alle coole artiesten rondhangen. Althans, dat zegt een dure reclamecampagne.

Het sociale netwerk probeert zich weer uit het graf te trekken door een media-aanval. Myspace probeert zich opnieuw neer te zetten als een hippe site site voor creatievelingen in plaats van een sociaal netwerk. Met 31 miljoen unieke bezoekers gedurende de twee weken dat de vernieuwde site weer online is, lijkt dat aardig te lukken, maar het heeft dan ook behoorlijk wat geld gekost om zo ver te komen.

Eerder deze maand werd de vernieuwde Myspace uit de doeken gedaan. Het product van Justin Timberlake, heeft niets meer van doen met het Myspace van weleer, iets wat een reclamecampagne van ruim 20 miljoen dollar, of 15,6 miljoen euro, in de hoofden van de doelgroep probeert te prenten. Wat eerst een ontmoetingsplek voor vrienden was (en later een verlaten niemandsland), is nu een website om nieuwe muziek en artiesten te ontdekken, en hun doen en laten te volgen.

Met het aantal bezoekers wat de website bezocht, waarvan 1/3 via de gelijktijdig gelanceerde app, lijkt de nieuwe site een succes te worden. Maar vergeet niet dat daar een peperdure reclame- en rebrandingcampagne tegenover staat. Blijven deze mensen ook komen nadat deze reclameaanval geëindigd is, of zal Nieuwe Myspace hetzelfde lot beschoren zijn als Oude Myspace?

Video:
[gv data=”RB1HLmAXi8U”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *