Mysterieuze code van overleden oma gekraakt

https://www.apparata.nl/nieuws/morgan-freeman-the-lego-movie-1750
JannaK is lid van MetaFilter. Een online community waar het beste van het internet wordt verzameld en besproken. Al sinds de dood van haar oma is ze bezig om de code die zij achterliet begrijpelijk te maken.

Haar oma liet meerdere notitiebriefjes achter met een reeks van letters die op het eerste gezicht in een willekeurige volgorde lijken te staan. Zijn het misschien coördinaten van de locatie waar een lekkere erfenis ligt te wachten of wilde oma op haar laatste kracht nog iets duidelijk maken aan de familie?

JannaK vroeg haar MetaFilter-community om hulp en zij losten de puzzel in 14 minuten op. De uitkomst is niet zo spannend als je misschien zou hopen. Elke letter op de briefjes staat voor de eerste letter in een gebed naar god. Waarschijnlijk had ze de kracht niet om hele zinnen te schrijven en wilde ze op deze manier haar familie bedanken voor een mooi leven:

Mysterieuze code van overleden oma gekraakt

Our Father who art in Heaven, hallowed be thy name… etc.

Nog geen reacties

  1. Ik begin met op deze site steeds meer te ergeren. Teksten die niet na gelezen worden en vol fouten zitten en ook weer van die backlinks die nergens op slaan. Nu weer ‘losten deze puzzel op’ kom ik op de pagina van apparata ‘zo hack je een pinautomaat’, hier verwacht me natuurlijk een oplossing te zien…Dat jullie de site beter vindbaar willen maken en meer traffic willen generen is prima maar doe dat wel op een goede manier.

  2. Ik begin met op deze site steeds meer te ergeren. Teksten die niet na gelezen worden en vol fouten zitten en ook weer van die backlinks die nergens op slaan. Nu weer ‘losten deze puzzel op’ kom ik op de pagina van apparata ‘zo hack je een pinautomaat’, hier verwacht me natuurlijk een oplossing te zien…Dat jullie de site beter vindbaar willen maken en meer traffic willen generen is prima maar doe dat wel op een goede manier.

  3. Eensch niet relevante links zijn storend. Nu moet ik steeds met de muis over de hyperlink hooveren en links onderin mijn scherm kijken waar deze naar toe gaat.

  4. Eensch niet relevante links zijn storend. Nu moet ik steeds met de muis over de hyperlink hooveren en links onderin mijn scherm kijken waar deze naar toe gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *