Na 3D printen nu ook 3D schrijven met de LIX 3D-pen

Na 3D printen nu ook 3D schrijven
Met 3D printen kan je tegenwoordig vanuit je huiskamer de mooiste dingen ontwerpen. Met de komst van de LIX 3D pen kan je de ontwerpen direct vanuit je hoofd werkelijkheid maken.

Het team achter de LIX 3D-pen heeft via Kickstarter nu een groot succes in handen. Het idee was om 30.000 pond op te halen maar dat doel hebben ze al ruimschoots gehaald. Op moment van schrijven zitten ze zelfs al op 116.631 pond met nog 29 dagen te gaan.

Het idee achter de 3D pen lijkt eigenlijk vrij simpel. Het werkt op dezelfde manier als een 3D printer alleen heb je nu zelf de ‘printerkop’ in handen. Je sluit de pen aan op je laptop via een usb poort voor de stroom en dan via de achterzijde voer je de plastic gloeidraad in. Dit wordt in de kop van de pen gesmolten zodat je kan ‘schrijven’. Het plastic stolt vrij direct nadat het uit de pen komt zodat je prachtige tekeningen kan maken.

De pen is nog steeds via Kickstarter te bestellen alleen moet je snel zijn wil je nog een goedkope versie in handen krijgen. Zo zijn de ‘early bird’ acties allemaal al vergeven. Je kan nog wel de versie van 82 pond bestellen, dat is ongeveer 100 euro.

[gv data=”Hd-H_7IZZd8″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *