Na streaming opent Disney nu ook de jacht op de games

lion-king-alladin-games-disney-rerelease
Gelekt: deze games van Disney-klassiekers komen beschikbaar.

Eerder dit jaar kwamen Disney-klassiekers ‘The Lion King‘ en ‘Alladin‘ opnieuw uit in een live action remake versie. Naar aanleiding van de eerdere releases waren er van beide kaskrakers al videogames gemaakt. Deze waren echter exclusief voor Nintendo en Sega. Het nieuwe motto bij Disney lijkt echter ‘massa is kassa’.

Men maakte op de Game-conferentie GME 2019 namelijk bekend dat de beide games inderdaad opnieuw worden uitgebracht. Ook wist men een screen shot van de presentatie te maken. Deze screen shot bevestigt dat de games deze keer niet exclusief voor Nintendo en Sega zijn, maar ook voor alle andere platformen zoals Xbox-One en PlayStation. Het is nog niet bevestigd dat er ook een PC-versie komt, maar dat ligt wel in de lijn der verwachtingen.

Er zijn nog niet veel details bekend. Wel weet men dat de games een HD-remake krijgen en dat er onder meer mogelijkheden om vooruit en terug te spoelen worden ingebouwd. Zo kun je eventueel delen van de games overslaan. De verwachting is dat Disney later vandaag met een persbericht komt en de voorverkoop direct start. De games zouden vanaf oktober te spelen moeten zijn. Van beide games komt zowel een Super Nes als Genesis-versie beschikbaar. Bovendien zullen de legendarische, originele sound tracks gebruikt worden.

Bron en foto-credit: Gematsu

Eén reactie

  1. “onder meer mogelijkheden om vooruit en terug te spoelen worden ingebouwd. Zo kun je eventueel delen van de games overslaan”

    Vooral Lion King was ontzettend kort..
    Ze gaan hier toch geen 60,- voor vragen?? 30,- voor beide zou op zich een prima deal zijn..
    Eerst zien of de games fatsoenlijk naar HD vertaald weten te worden.. Ik heb er een hard hoofd in..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *