Nachotime: gratis films en series kijken in je browser

Nachotime
Je zocht een makkelijkere manier dan Popcorn Time om films en series te kijken? Maak dan kennis met Nachotime.

Popcorn Time is in korte tijd mateloos populair geworden in Nederland. De dienst waarmee je op illegale wijze verkregen content kunt streamen op computers, tablets en telefoons is naar schatting al op 1,3 miljoen apparaten in Nederland geïnstalleerd. Maar waar je bij Popcorn Time de content via het peer-to-peer-netwerk moet downloaden, kun je bij het recent gelanceerde Nachotime video’s afspelen in een browser met HTML5-ondersteuning.

Nachotime: zo werkt het

Nachotime heeft een interface die vergelijkbaar is met Popcorn Time (die het weer heeft afgekeken bij Netflix). Op de overzichtspagina kun je kiezen uit films en tv-series, en deze rangschikken op bijvoorbeeld populariteit of verschijningsdatum. Er is ook een zoekfunctie aanwezig. De films en series worden strak en visueel gepresenteerd. Als je een filmposter aanklikt wordt er een pagina met talloze informatie over de content geopend: een samenvatting, een IMDb-rating, trailers, informatie over de acteurs en zelfs een aantal doorverwijzingen naar torrentlinkjes. Bovenin van de pagina staat een grote afspeelknop, tegen een achtergrond uit de film of serie.

Nachotime

In de videospeler kun je bij de meest populaire content tal van ondertitels kiezen. Bij de meeste videocontent kwamen we ook Nederlandse subs tegen. De wat oudere films en series staan niet altijd in de lijst. Zo is er bijvoorbeeld geen enkele aflevering van Seinfeld te vinden.

Het is de vraag hoe lang het illegale Nachotime in de lucht blijft. Copyrightridders zullen deze dienst zo snel mogelijk willen stoppen, maar Nachotime dekt zich in door te stellen dat de video’s elders worden gehost, en zij slechts ernaar doorverwijzen. Kleine kans dat de Stichting Breins van deze wereld daar genoegen meenemen. Maar tot die tijd: gratis films en series kijken kan op nachotime.io.

UPDATE: de site lijkt er momenteel even uit te liggen. Niet allemaal tegelijk jongens, dan kunnen de servers blijkbaar (nog) niet aan.

UPDATE 2: Nachotime is offline gehaald door Stichting Brein. Dat ging snel…

7 reacties

  1. Hahaha toepasselijke reclame van Bol onder dit artikel:
    ‘Gigabytes aan geheugen nodig, check dan even dit overzicht van bol.com!’

  2. Helemaal gratis wel, maar wat dachten jullie van de variant Nacho Time, zonder te downloaden, maar precies hetzelfde als Popcorn Time, ook zoals te zien op het nieuws is Nacho Time offline gehaald door BREIN, maar zoals verwacht gewoon weer online te vinden op http://nacho-time.net en wat betreft Popcorn Time komen er gewoon steeds meer varianten uit http://popcorntimeonline.com http://popcorntime-download.net http://popcorn-time.nu het blijft maar komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *