Nachotime is nu al gesloopt door Stichting Brein

Nachotime
Wel, het was leuk zolang het duurde…

Slechts één dag hebben we kunnen genieten van Nachotime, een soort Popcorn Time-service voor in je browsers waarmee je gratis films en series kunt kijken. Nadat Nahcotime in korte tijd veel bekendheid kreeg, doken de waakhonden van auteursrechtenorganisatie Brein gisteren op de site. En niet zonder resultaat, want de site – gehost op een domein van het Brits Indische Oceaanterritorium – is al offline gehaald. Wie nu naar nachotime.io surft krijgt onderstaande anti-piraterijmelding te zien:

Nahcotime nu al gesloopt door Stichting Brein

Stichting Brein-directeur Tim Kuik liet gisteren al aan de NOS weten dat hij stappen wilde ondernemen tegen Nacho Time. Iets dat hij eerder ook al bij andere Pocorn Time-achtige sites deed. Ook hier is hem dat, zonder tussenkomst van een rechter, gelukt.

3 reacties

  1. De tekst op de site klopt ook niet helemaal. Ik denk niet dat BREIN de site heeft verwijderd. Ik denk wel dat BREIN de eigenaar van de site heeft aangeraden de site offline te halen voordat ze bij meneer de rechter een afsluiting regelen i.c.m. een mooie boete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *