NASA’s nieuwe Marslander kiest zelf de landingsplek

Mars-Lander
Het landingssysteem van een ruimteschip dat op Mars moet landen kan zelfstandig op basis van het oppervlakte in real time aanpassingen maken, om de landing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bekijk hem in actie.

Een team van het NASA Jet Propulsion Laboratory heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee er vooraf geen hersens gebroken hoeven te worden over het uitkiezen van de perfecte landingplaats. Op dit moment testen ze verschillende methoden, maar het Lander Vision System (LVS) is de meest veelbelovende.

Real time berekeningen
Tijdens de landing verzamelt een camera in real time de beelden van het oppervlakte, en vergelijkt deze met kaarten van het oppervlakte, om op basis van die gegevens een ideale landingsplek te selecteren en de koers daar naartoe te wijzigen, zonder dat de piloten zich daar druk om hoeven te maken.

Het team wil het Guidance for Fuel Optimal Large Diverts (G-FOLD) systeem koppelen aan deze LVS-lander, zodat er een route gevonden kan worden die de meeste brandstof bespaart. Bekijk in onderstaande video hoe deze indrukwekkende techniek in zijn werk gaat.

[gv data=”-1DlP71ukTw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *