Nederland heeft het snelste internet van Europa

Snel internet in Nederland
We zijn niet alleen de snelste van Europa, maar ook van het Midden-Oosten en Afrika.

Wij Nederlanders hebben gemiddeld de snelste internetverbinding van het zogenaamde EMEA-gebied (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Dat blijkt uit het nieuwste State of the Internet onderzoek van Akamai.

In het derde kwartaal van 2013 lag de gemiddelde snelheid van een internetverbinding in Nederland op 12,5 Mbps en dat is 46% meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat komt waarschijnlijk omdat 44% van de Nederlanders beschikt over een internetverbinding die gemiddeld een snelheid van meer dan 10 Mbps haalt.

Ook wereldwijd doet Nederland het lang niet slecht. Daar nemen we, als gekeken wordt naar de gemiddelde snelheid, een vierde plek in na Zuid-Korea, Japan en Hong Kong. In onderstaande gallery kunnen liefhebbers van cijfertjes meer informatie vinden.

[lg_folder folder=”0_Divers/State_of_the_Internet_Q3_2013/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Waarom vierde en geen derde? Alfabetisch? Tssk… Zoals ik het lees stijgen we sneller en scoren we laag in de piek mbps lijst. Dus dat betekent een mooiere verdeling. Ik zeg: brons is ons ontstolen! Hufters..

  2. Waarom vierde en geen derde? Alfabetisch? Tssk… Zoals ik het lees stijgen we sneller en scoren we laag in de piek mbps lijst. Dus dat betekent een mooiere verdeling. Ik zeg: brons is ons ontstolen! Hufters..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *