Nederland kent nog 1 miljoen Windows XP-gebruikers

Nederland kent nog 1 miljoen Windows XP-gebruikers
Windows XP loopt op z’n einde. Het in 2001 geïntroduceerde OS wordt vanaf volgende maand niet langer ondersteund door Microsoft. Ietwat problematisch, aangezien er nog 1 miljoen gebruikers zijn in Nederland.

Het aantal gebruikers is het afgelopen kwartaal wel met 225.000 gedaald, zo laat Microsoft vandaag weten. Om het marktaandeel van XP zo snel mogelijk te verkleinen en argeloze gebruikers te laten overstappen op nieuwere versie van Windows, is Microsoft onlangs al begonnen met het tonen van pop-ups waarin voor het wegvallen van de ondersteuning werd gewaarschuwd. Nu zal Microsoft ook in zestig BCC-winkels door heel Nederland vanaf eind deze maand servicepunten inrichten om consumenten in te lichten.

Verder kun je op windowsxp.nl een check uitvoeren of je computer nog XP draait, en krijg je ondersteuning in een soft- of hardwareupgrade.

Waarom Microsoft zo happig is om XP-gebruikers uit te roeien? Naast het verkopen van Windows 8.1 (duh) stopt op 8 april de ondersteuning van Windows XP. Wanneer hackers na deze datum gaten in de beveiliging ontdekken, worden ze niet meer gedicht. Zelfs het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwde eind februari al dat het gebruik van het besturingssysteem niet meer veilig is vanaf 8 april.

Nederland kent nog 1 miljoen Windows XP-gebruikers

4 reacties

  1. waar ik werk, autobedrijf, zijn ook nog alle pc’s (5) windows xp.
    Moet toevallig vandaag een pc ophalen waar ik windows 7 opzet zodat mijn baas dan veilig kan bankieren.

  2. Mn moeder vroeg gisteravond nog angstig van, ”gehoord over window xp dit dat, hebben jullie die nog?” Ik zeg: ”Mam, je weet dat ik zelf zowat het hele computernetwerk in huis heb aangelegd inclusief zelf-bouw pc’s. Je denkt toch zeker niet dat we windows XP draaien”
    Opgelucht haalde ze adem: ”Oh ja, duh gek dat ik dat nog aan mijn tech-zoon vraag”..

  3. Nou, bij mij op school en werk draaien sommige computers ook nog op XP maat alleen omdat sommige programma’s niet op bijvoorbeeld Vista of 7 kunnen draaien.

  4. XP heb ik al jaren niet meer. Maar om nu steeds een nieuw OS te gaan kopen voor het bedrijf terwijl de computers het nog doen. Nadat producten zijn afgeschreven verdienen ze pas geld. En zoveel vind ik de computers niet sneller geworden in de afgelopen 6 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *