Nederland maakt massaal #stemfies in het stemhokje

Nederland staat massaal #stemfies te maken in het stemhokje
De gemeenteraadsverkiezingen lopen al niet over van goede smaak, getuige de meeste campagnefilmpjes, maar een nieuw dieptepunt is vandaag bereikt met de stemfie-trend.

Het maken van een stemfie, een speelse samenvoeging van stemmen en selfie, is in Nederland toegestaan. Iets dat expliciet staat aangegeven in de handleiding voor gemeenten die minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft opgesteld. Hij heeft er geen problemen mee als het stempubliek op Twitter en Facebook laat zien dat ze gestemd hebben. “Maar andere stembusbezoekers mogen overigens niet zonder toestemming gefotografeerd of gefilmd worden”, zo luidt de enige regel. Hoe anders is dit in België, waar het maken van een selfie in een stemhokje ten strengste verboden is, op straffe van een geldboete tussen de 300 en 3.000 euro.

Terug naar Nederland. Het maken van een stemfie heeft vooral op Twitter een vlucht genomen. Alle resultaten zie je onder de hashtag #stemfie.

 #stemfie

 #stemfie

 #stemfie

 #stemfie

 #stemfie

 #stemfie

 #stemfie

 #stemfie

4 reacties

  1. @rotarypowah De intelligentie van de mensen die denken dat stemmen geen nut heeft ligt nochtans nog een heel stuk lager dan de intelligentie van de mensen die weten dat stemmen wel nut heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *