Nederlanders financieren 360 graden-camera op Kickstarter

Nederlandse startup bereikt doel op KickstarterKickstarter is het ideale platform om geld op te halen voor een nieuw product. Zo dacht ook een Nederlandse startup met hun Sphericam.

Het bedrijf heeft namelijk 150.000 dollar opgehaald voor de productie van een camera die video’s in 360 graden kan opnemen. Het eindproduct heeft een bijzonder uiterlijk en is uitgerust met zes verschillende camera’s, die allemaal in een andere richting filmen. Het apparaat heeft de mogelijkheid om in 4K-resolutie op te nemen met 60 frames per seconde. Gebruikers kunnen hun beelden vervolgens terugkijken met virtual reality-brillen. De 360 graden-camera is ongeveer net zo groot als een tennisbal en weegt iets minder dan 400 gram. De accu zorgt ervoor dat gebruikers 60 tot 90 minuten lang kunnen opnemen.

Nederlandse startup bereikt doel op Kickstarter

De Sphericam heeft zelfs de mogelijkheid om de zes verschillende camera’s in real-time aan elkaar te koppelen, zodat gebruikers hun beelden ook kunnen gebruiken voor een livestream. Ook bestaat de optie om de zes video’s los van elkaar te laten uitzenden. De Sphericam 2 wordt voor zo’n 1270 euro verkocht en zal in oktober eerst bij de mensen die het project hebben gesteund worden afgeleverd.

[gv data=”JANDfa-s3uY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *