Nederlanders hacken honderden accounts op Instagram

Instagram
Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Alblasserdam en Boskoop hebben tienduizenden euro’s verdiend door anderen te hacken op Instagram. Ze zijn nu gearresteerd.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het duo te werk is gegaan, maar het lijkt erop dat ze advertentieruimte probeerden te verkopen op de gestolen accounts. Ze benaderden bedrijven met het aanbod een deel van de pagina ter beschikking te stellen en die gingen daar op in. Vervolgens werd de advertentie kort getoond op de pagina en het geld opgestreken.

Ze kregen daar waarschijnlijk toegang toe via phishing-emails, die zogenaamd van Instagram afkomstig waren. De pagina’s die de twee jatten hadden vaak miljoenen volgers. Op slinkse wijze zouden zo tienduizenden euro’s zijn verdiend. Wat een snodaards. Het lijkt allemaal een briljant plan totdat de politie om half zes ’s ochtends voor je deur staat.

Met de arrestatie komt er een einde aan een onderzoek dat al sinds november loopt. Het is nog niet helemaal duidelijk wie de slachtoffers zijn, maar het lijkt erop dat die ook voor een groot deel uit het buitenland komen.

Phishing is in zijn algemeenheid in Nederland juist op zijn retour. Nadat het jaren achtereen toenam zou de schade van phishing bij banken zijn afgenomen van 4,7 miljoen in 2013 naar 3,9 miljoen in 2014. Van 2015 zijn nog geen cijfers bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *