Nederland loopt voorop in Europa met snel internet

Auteur: , 4 Reacties
Snel internet

Eindelijk iets waar we wel goed in zijn in Nederland: onze burgers voorzien van supersnel internet. Wat betreft snelheid (30Mbit/s of hoger) staan we zelfs in de top 3.

In Nederland hebben 52% van de breedbandverbindingen een snelheid van 30Mbit/s en daarmee staan we op de 3e plek na Roemenië (65%) en België (58%). Let wel op dat het hier gaat om een percentage van mensen die überhaupt breedbandinternet hebben. Dat verklaart ook meteen waarom Roemenië zo goed scoort, niet extreem veel Roemenen hebben breedbandinternet, maar diegene die het wel hebben zijn snel.

Als gekeken wordt naar de breedbandpenetratie per land dan staat Nederland wederom in de top, samen met Zwitserland, Denemarken en Noorwegen. Zo hoeft in Nederland slechts 15% van het platteland het te stellen zonder breedband, in België ligt dat op 35%. (via: eurostat)4 reacties

En nu nog de beloofde snelheid halen ;-)
@dotternetta: Over het algemeen ben ik niet ontevreden. Bij UPC heb ik een snelheid van 100 Mb, maar uiteindelijk blijft je toch afhankelijk van de snelheid die de andere kant van de lijn je kan bieden.
@dotternetta: Wij hebben glasvezel van kpn. en wij krijgen de beloofde 100MBPS up en down ook daadwerkelijk binnen. nu hopen dat er snel door heel Nederland glasvezel komt!!
Laatst was er toch een artikel over dat de snelheid haast nooit werd gehaald, daar doelde ik eigenlijk op ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).