Nederlandse festivals verbieden massaal de selfiestick

Selfiestick-verbod-nederland
In Amerika is het al uitgegroeid tot een trend: festivals en openbare gelegenheden die selfiesticks verbieden. Zo’n beetje alle grote Nederlandse muziekfestivals volgden vandaag dit voorbeeld, met een algeheel verbod op de fotostok.

Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Pitch en Best Kept Secret, allemaal grote muziekfestivals in Nederland waar we vanaf dit jaar geen selfiestick meer tegen zullen komen. 3Voor12 sprak na het verbod in Amerika met Bente Bollmann, woordvoerder van MOJO namens Lowlands, Down The Rabbit Hole en Pitch. Hij zegt dat de stokken niet alleen met het oog op de veiligheid verboden worden, maar ook zeker op het gebied van irritatie.

Irritatiepunt
Onder concertbezoekers zouden de stalen stokken een enorme irritatie vormen, omdat het verlichte scherm van een smartphone zo nog beter opvalt tijdens een concert. “Je verpest op die manier de concertervaring van andere bezoekers.” Foto’s maken tijdens een concert blijft dus gewoon nog toegestaan, maar zonder die stalen stokken in je gezichtsveld heb je er in ieder geval een stuk minder last van.

Ook in concertzaal de Ziggo Dome zijn selfiesticks inmiddels verboden. Als je van plan was om deze festivalzomer vast te leggen met wat indrukwekkende selfies, kun je dus maar beter gaan oefenen met het nemen van foto’s met de camera in je handen.

2 reacties

  1. FTFA: “maar ook zeker op het gebied van irritatie

    Ik dacht dat het nooit zou gebeuren! Irritatie als argument om zaken te verbieden. Ok, kunnen hipsterbaarden, sandalen en U2 dan ook even verboden worden?

    PS dat van die hipsterbaarden is een geintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *