Nederlandse scholen komen in actie tegen pest-app GossUp

Nederlandse scholen komen in actie tegen pest-app GossUp
Wat begon als een app waar je anoniem berichten kunt plaatsen, wordt op middelbare scholen steeds vaker gebruikt om roddels te verspreiden. Scholen in Noord-Holland zien de razendsnelle opkomst van Gossup met lede ogen aan.

De app Gossup, dat veel weg heeft van Secret, is een anoniem netwerk waar je berichten van maximaal 140 tekens kunt plaatsen, desgewenst voorzien van een foto. Op basis van je locatie worden de meest dichtstbijzijnde berichten getoond in de app, waar anderen vervolgens op kunnen reageren of de berichten simpelweg een ‘Up’ kunnen geven. Hoe meer Ups, des te verder het bericht reikt.

Nederlandse scholen komen in actie tegen pest-app GossUp

Volgens de Telegraaf gebruiken leerlingen in Noord-Holland de app inmiddels massaal om roddels over elkaar en leraren te verspreiden. Geheel anoniem, dus het is niet te achterhalen wie ze verspreidt. Diverse scholen komen daarom in actie en roepen per brief aan ouders op om de app te verwijderen van de telefoon van hun kinderen. Het Coornhert Lyceum in Haarlem heeft aangegeven met Apple in gesprek te willen gaan. Of ze ook iets tegen de Android-app gaan ondernemen wordt niet vermeld.

Download GossUp voor Android en iOS.

Nog geen reacties

  1. tsja zet vooral de link er bij, dat zal het probleem vast tegen gaan…

    Dit is een app voor mensen zonder ruggengraat, als je echt een stoere bink bent zet je je mening gewoon op facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *