Nederlandse simracer scoort contract bij McLaren F1

Rudy van Buren
De Nederlandse simracer Rudy van Buren mag zich officieel World’s Fastest Gamer noemen.

Grote bedrijven en merken nemen eSports steeds serieuzer. Zo ook het Formule 1-team van McLaren, dat afgelopen zomer met de World’s Fastest Gamer-competitie begon. De inzet? Een baan als simulatorcoureur bij datzelfde F1-team. De beste simracers ter wereld streden de afgelopen tien dagen tegen elkaar in Woking, met Van Buren als de terechte winnaar.

Van Buren moest het in de finale opnemen tegen twee andere Nederlanders: Bono Huis en Freek Schothorst. Het Nederlandse trio liet meer dan 30.000 simracers van over de hele wereld achter zich. Huis viel af en daarom mochten Van Buren en Schothorst zondag plaatsnemen in de echte Formule 1-simulator.

“Ik kan niet in woorden vatten wat ik nu voel”, aldus de winnaar. “Vorige week kwam ik voor het eerst naar het McLaren Technology Centre en nu werk ik hier opeens. Het was al geweldig om hier te zijn, het team te ontmoeten en te strijden tegen geweldige simracers. De beloning is geweldig, dus ik kan niet wachten om te beginnen!”

18 reacties

 1. Gaaf man! Heerlijk ook dat de laatste 3 allen Nederlander waren. En bovendien is de kans heel groot dat de McLaren simulator zelf ook uit Nederland komt (van Cruden).

 2. Ok, je moet iemand hebben die kijkt of de veranderingen die je programmeert in de Sim ook daadwerkelijker zo werken op een of meerdere ronden; dat die bende niet crasht. Of als het wel een andere uitwerking heeft, dat men gaat bedenken of dit echt is of dat de Sim het niet aan kan.
  Maar uiteindelijk is het een echte coureur die moet zeggen of het ook klopt wat je in de Sim ziet en voelt.

  Is dat dan zo leuk werk?

  Als je dan ook leest dat ze bij RB voor Max precies 1 keer de afstellingen van de Sim hebben gebruikt in de kwali; tja.

   • @trustmeiamanengineer: ligt er een beetje aan.
    Je ‘werkt’ een uur buiten London; London is pas leuk als je geld hebt, of je vrienden daar hebt.
    Vervolgens zit je daar als gamer beetje met die simulator te hannesen als men dat je vertelt; je zit tussen de echte data-analysten en coders in; grote kans dat het lastig wordt om te integreren in zo’n bedrijf als buitenstaander die niet op z’n intellegentie binnen is gekomen (misschien dat hij ook een MSc heeft, geen idee).
    Er is niks erger dan bij een bedrijf te werken, ook als is je kerntaak van 2-3 uur per dag leuk, waar je er voor de rest niet bij hoort en ook nog eens ergens in het buitenland te zitten.
    Ik heb er meerdere collegae aan onder door zien gaan.

    • @gregorius: Waarom zou je niet kunnen integreren? Ligt toch aan je persoonlijkheid zelf grotendeels? Misschien dat jij niet zou kunnen integreren, als je er op deze manier zou instappen…
     En zijn Hamilton of Vandoorne dan voor hun intelligentie aangenomen? Of omdat ze datgene wat ze moeten doen, heel goed doen?

  • @gregorius: dit is zowel bedoelt voor een baan als test coureur (een test coureur heeft ook niet veel te zeggen over de afstellingen etc) die onderdelen en upgrades test, als iemand die mee kan doen aan esports als dat het niveau bereikt van bijvoorbeeld de e-divisie (eredivisie in fifa, elk team zet 2 gamers in).

   • @gwnbmw: Hamilton en Vandoorne zijn hun profitcenters; Die moeten racen en vragen aan de costcenters om die auto sneller te maken.
    Als Sim-racer ben je een beetje hun fluffer op het thuisfront (er zijn een hoop locaties in Europa die een stuk interessanter zijn dan Working, UK). Je moet uiteindelijk testen dat die machine het goed doet; zodat Ham, Van en de echte coureurs zo die Sim in kunnen stappen en zien dat het werkt.
    Misschien dat McLaren als publiciteits stunt je nog eens 2x per jaar naar een race overvliegt; maar anders zit je daar maar als ondersteundend persooneel van het uitvindersvolk.
    Misschien heb je de mazzel dat de McLaren sim je ook beter laat racen op de Sims van de esports; dan is het misschien wel wat.

    Anyway, klinkt dus allemaal erg cool, maar volgens mij zou het dus minder cool kunnen zijn dan verwacht. Da’s alles wat ik aan wilde geven.

 3. Voor zo’n F1 simulator is een simulatie coureur dus geschikter dan een F1 coureur. Dan lijkt het me dat Rudy een mooi uitdaging ligt die simulator naar een hoger realismeniveau te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *