Nederlandse tieners zijn Facebook helemaal zat

Steeds meer tieners verlaten Facebook
Facebook is verworden tot een ingeburgerd platform waarop je tante, buurvrouw, alsook de slager om de hoek actief zijn. Totaal onhip voor jongeren, zo wordt continue geroepen. Maar deze cijfers over de leegloop in Nederland zijn wel érg schokkend.

-52%

Onderzoeksbureau Global Web Index vergeleek de gebruikerscijfers onder tieners (16 t/m 19 jaar) van de afgelopen anderhalf jaar, waaruit blijkt dat de exodus in Nederland een stuk harder gaat dan in andere landen. De ‘actieve usage’ daalde hier in deze periode met maar liefst 52 procent. Veel meer dan in nummer 2 Maleisië (-45%), Frankrijk (-44%) of Turkije (-43%).

Op de vraag ‘waar gaan ze dan heen?’ zegt Global Web Index dat WeChat de afvalligen voor een groot deel opvangt. Ook Vine zit in de lift, evenals Flickr, Tumblr en WhatsApp.

Tieners zijn Facebook helemaal zat

De leegloop onder jongeren is beslist niet uit de lucht gegrepen. Onderzoeksbureau Piper Jaffray’s roept het al langer en het bedrijf maakte onlangs zelf bekend dat het aantal gebruikers wel naar 1,19 miljard groeide, maar er tegelijkertijd steeds minder tieners actief zijn. Zuckerberg verklaarde dat door te zeggen dat Facebook niet gemaakt is om ‘cool’ te zijn: “Mensen gaan ervan uit dat we cool proberen te zijn, maar dit is nooit mijn doel geweest. Ik ben de minst coole persoon die er is.”

Ondertussen probeert Facebook wel het onder jeugdigen populaire SnapChat in te lijven. En laten we de overname van selfiemachine Instagram niet vergeten, nog zo’n tienerhit.

2 reacties

  1. Of je kijkt gewoon wie je wél en niet in je profiel wilt hebben. Ik hoef bijv. vanaf het begin af aan al geen familie of collega’s als vrienden te hebben op FB. Tenzij het dames zijn waar je op korte termijn mee wilt aanpappen :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *