Neptune Duo: de slimme smartwatch en de domme telefoon

Neptune Duo
Kijk, eindelijk weer eens een interessant techconcept. Of het ook praktisch is durven we nog niet te zeggen, maar het idee prikkelt genoeg om het hier op Apparata even te behandelen.

We hebben het over de vandaag gepresenteerde Neptune Duo. Een product van een relatief jong bedrijf dat het concept van telefoon en smartwatch op een hele andere manier benadert. De Neptune Duo bestaat uit twee onderdelen: een telefoon en een smwartwatch. Eigenlijk is de telefoon niet meer dan een 5-inch 720p display met twee camera’s (8 megapixel) en een 2800mAh accu. De smartwatch – voorzien van een 2,4 inch display – fungeert namelijk als de motor. Een quadcore processor, 3G, 4G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS en NFC connectivity. Het zit allemaal in de tamelijk forse armband.

De telefoon is slechts een dom schermpje dat alles doorgeeft.

De bedenker van de Neptune Duo, de 20-jarige Simon Tian, kan volgens Engadget alleen nog weinig renen geven waarom je alle hardware zou willen onderbrengen in je smartwatch, en wat daar exact het voordeel van is. Eén van de redenen die wordt aangevoerd is dat het veilig is om je core device om de pols te dragen, maar of dat overtuigend genoeg is betwijfelen we.

De Neptune Duo-set moet eind dit jaar op de markt komen voor $798, omgerekend 700 euro. We zijn benieuwd of het ze gaat lukken.

[lg_folder folder=”0_Divers/neptune_duo/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *