NES Classic verkoopt beter dan PS4, Xbox One en Switch!

Prachtig apparaatje dat nu eindelijk weer verkrijgbaar is
De oude vertrouwde NES Classic krijgt een tweede herleving die minstens net zo succesvol is.

Het leek in juni wel het jaar 1983, want de NES Classic verkocht in de Verenigde Staten beter dan alle andere moderne consoles. De retro console had al een korte maar ontzettend succesvolle herleving in 2016, maar was al snel uitverkocht. Gaat dat weer gebeuren?

Het Nintendo Entertainment System (NES) is natuurlijk een iconische console die in de jaren ’80 gamen revolutioneerde. Reden genoeg voor de Japanse fabrikant om het apparaat nieuw leven in te blazen met de NES Classic Mini. Maar toen de console (met 30 ingebouwde spellen) eind 2016 in de verkoop ging, werd al snel duidelijk dat de beperkte hoeveelheid niet genoeg zou gaan zijn.

De vraag werd zo groot dat er op een gegeven moment zelfs clones van de herleving van de retro klassieker werden gemaakt voor dezelfde prijs als de originele moderne reprise. Dat terwijl de ‘echte’ NES Classic uit 2016 voor soms wel drie keer de originele prijs van handen wisselde.

Sinds eind vorige maand is er dan eindelijk een nieuwe lichting NES Classic’s te koop en het loopt overduidelijk storm. Hoewel Sony met de PlayStation 4 op kop loopt wat betreft omzet (de PS4 is natuurlijk een stuk duurder dan de schappelijke $59 dollar voor een NES Classic) is het aantal eenheden verkocht in juni ongeëvenaard. Ook de Xbox One en Nintendo’s eigen Switch kunnen niet aan de populariteit van de NES tippen.

Het is niet bekend hoe goed de Japanse console het buiten de Verenigde Staten doet. Maar als ik deze cijfers zou zien, dan had ik gelijk de productie van alle retro consoles in gang gezet. Ik zou namelijk zo een paar tientjes neerleggen voor een Nintendo 64 Mini of een accu gedreven Game Boy. Vooralsnog heeft Nintendo nog niets bekend gemaakt over dergelijke plannen, maar deze patentaanvraag wijst de goede richting in.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *