Nest Weave weeft apparaten aan elkaar

Sesam open u
Joepie, weer een nieuwe standaard! Nest Weave. Zo kunnen de spionnen straks standaard bij iedereen thuis alles bekijken.

Ja mensen, ga zo door met het toevoegen van nieuwe standaarden, want zo zie je vanwege alle standaarden straks het bos niet meer en werkt alles standaard niet met elkaar samen. Of wel.

In ieder geval heeft het Google-huisapparaatjesbedrijf Nest hun standaard communicatieprotocol nu vrijgegeven aan andere ontwikkelaars. Zo kunnen straks meer apparaten samenwerken met de Nest-systemen: Nest Weave. Daarnaast is er een api aangekondigd voor de Nest Cam beveiligingscamera.

Het idee van Nest Weave is dat apparaten op een manier met weinig ‘latency’ met elkaar kunnen communiceren, en daarbij ook nog weinig stroom gebruiken. Handig natuurlijk. Het eerste product dat met het nieuwe protocol werkt is een slot van Yale. Het Linus-slot kan via de Nest aangeven of de deur open of dicht is, en de cijfercombinatie van het slot kan op afstand gewijzigd worden. Wat daar het voordeel van is, is ons niet geheel duidelijk. Want dat maakt het slot toch alleen maar makkelijker te ‘hacken’?

De camera-api maakt het voor andere ontwikkelaars mogelijk om nieuwe functies te bedenken voor de camera. Zo kan de camera een korte video opnemen als een deur wordt geopend, dankzij ‘August’. Of ‘Mimo’ die de Nest Cam in een soort babyfoon verandert.

Superhandig natuurlijk allemaal, maar deze CSI aflevering kun je dan maar beter niet gezien hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *