Netflix behaalt financiële recordhoogte

Netflix
Niemand kan op tegen de macht van de streamingdienst.

Dat Netflix eigenhandig langzaam de wereld van televisiekijken overneemt en de uitdrukking ’tv kijken’ zelfs obsoleet maakt, bleek al uit recente abonneecijfers. Nu blijkt de Amerikaanse streamingdienst ook in de portemonnee een groot succes te noemen.

Netflix behaalde vandaag op de beurs een recordhoogte van ruim $183,- (op het moment van schrijven) per aandeel. Ter vergelijking: Een jaar geleden was een aandeel in Netflix nog geen $100 dollar waard, zo meldt NU.nl. Met andere woorden, de waarde van een aandeel in Netflix is in een jaar tijd bijna verdubbeld. Je hoeft geen Wolf of Wall Street te zijn om te zien dat dat behoorlijk netjes is. Al die film met DiCaprio ironisch genoeg recentelijk van Netflix gehaald.

Met de ruim 5 miljoen nieuwe gebruikers die Netflix in het tweede kwartaal van dit jaar aan zich wist te binden, moet het miljardenbedrijf zo’n $140 miljoen dollar binnenhalen. Dat is een aardig zakcentje om in het volgende seizoen van een prachtserie als House of Cards te steken, nietwaar? Ook zou het bedrijf meer films direct willen laten uitkomen op hun platform, en niet eerst in de bioscopen. Tja, zit ik met m’n Pathé Unlimited-pas. Ben je nog niet overtuigd van Netflix’ macht dan lees je hier hoe populair Netflix is in vergelijking met andere grootmachten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *