Netflix gaat helemaal niet zo lekker als verwacht

Het kan niet altijd omhoog gaan
De concurrentie begint in te lopen.

Netflix is voorlopig nog verreweg de grootste streamingdienst op aarde, maar in tegenstelling tot alle prognoses gaat het helemaal niet zo goed met het miljardenbedrijf. Dat heeft waarschijnlijk iets met een tendens van de afgelopen tijd te maken.

In het afgelopen kwartaal haalde Netflix slechts iets meer dan de helft van de verwachte nieuwe abonnees binnen. Het zouden er 5 miljoen moeten zijn, maar dat werden er slechts 2,7 miljoen, zo blijkt uit de kwartaalcijfers (pdf.) van de streamingdienst.

Nu hoeven we niet gelijk een stichting op te richten op Netflix overeind te houden, want het bedrijf verdiende toch nog 4,92 miljard dollar, slechts $10 miljoen minder dan verwacht. Kortom, hoewel het maar de helft van de abonnees binnenhaalde, verdiende het toch net zo veel geld als verwacht.

Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de recente prijsstijgingen van de dienst. Begin dit jaar werd Netflix in Nederland duurder. Tegelijkertijd test Netflix allemaal nieuwe vormen van de dienst, waaronder een retegoedkoop mobile only abonnement en een concept met reclame.

Een andere reden waarom het ‘niet zo goed’ met Netflix gaat is omdat de concurrentie in de nek van de pionier aan het hijgen is. Niet alleen zijn er steeds meer streamingdiensten, maar de bestaande platformen lijken ook nog flink aan terrein te winnen. Netflix voorspelt ondertussen dat ze het verlies volgend kwartaal gaan inhalen door dan 7 miljoen nieuwe abonnees te werven. Ondertussen kelderen de aandelen met 11,45 procent, dus het is niet heel gek dat ze investeerders gerust willen stellen.

Lees ook: Deze films en series kijk je in juli op Netflix

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *