Netflix komt met meer Originals videogames!

Awesome
Naast Stranger Things komen er meer titels aan!

Netfix is de baas in streaming-land, dat weten we nu wel. Recentelijk behaalde het Amerikaanse bedrijf daarentegen ook succes op het gebied van interactieve content in de vorm van Bandersnatch en You vs. Wild. De streamingdienst gaat nu nog een stapje verder en komt met eigen Originals videogames. Ja, echt waar.

In een leuke interactie tussen Netflix en de grootste gamebeurs ter wereld, de E3 in Los Angeles, vraagt de streamingdienst of er nog een plekje vrij is voor een game-gerelateerd Netflix-panel. Jazeker, zo zegt het Twitter-account van de E3 en voilá, het staat in steen geschreven.

Netflix noemt het panel de “Je Favoriete Shows tot Leven Roepen: Netflix Originals Ontwikkelen tot Video Games”, wat wellicht niet de meest elegante titel is, maar zeker een titel die de lading dekt. Netflix gaat hun Originals omtoveren tot games, wat al eerder een beetje gedaan werd met Stranger Things. Of Netflix dan ook een games-sectie krijgt of dat ze de titels op een extern platform (zoals Steam of de Epic Games Store) gaan publiceren is niet duidelijk. Daarover in juni tijdens de E3 meer.

Het is ogenschijnlijk een gigantische sprong voor Netflix om games te gaan maken, maar als je er over nadenkt, was het slechts een kwestie van tijd voordat ze meer uit hun intellectual properties (I.P.) zouden gaan halen. Er gaat immers ontzettend veel geld zitten in het ontwikkelen, uitwerken en gaande houden van toffe concepten als Stranger Things, Bojack Horseman of Glow.

Om vervolgens een gamestudio in te huren met toegang tot alle achterliggende concepten is vanuit een financieel en marketingtechnisch oogpunt een zeer slimme zet. En als je mij een Peaky Blinders shooter, Narcos RPG, of Altered Carbon simulator geeft, dan ben ik er als de kippen bij! Voor de duidelijkheid, het is niet zeker of Netflix specifiek die I.P.’s tot games gaat omtoveren, maar dat zou zomaar kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *