Netflix komt met top 10 van beste films en series

Netflix
Lijstjes, daar zijn we dol op.

Geregeld lees je hier op Apparata lijstjes over films en series. Gaat het bijvoorbeeld om toppers op Netflix, dan is deze data dikwijls gebaseerd op data van de beroemde film- en seriesite IMDb-site. Data van Netflix zelf is er niet bij.

Voor abonnees is het best lastig. Wie de Netflix-app opent op een mobiele apparaat of televisie zal overdonderd worden met het aanbod. Wat de massa leuk vindt zal je zelf moeten uitzoeken. Daar gaat verandering in komen, in elk geval in het Verenigd Koninkrijk.

Netflix gaat namelijk top 10 lijstjes maken van de populairste films en series op de dienst. Deze top 10 lijst zal wekelijks van een update worden voorzien en elke genre/categorie krijgt zijn eigen lijstje. Zo weten abonnees wat andere abonnees vooral kijken en zal het makkelijker worden om een nieuwe titel uit te kiezen.

Het gaat hier om een experiment. Mocht het initiatief van Netflix in het Verenigd Koninkrijk bevallen, dan is de kans groot dat Netflix ook in andere landen top 10 lijstjes gaat aanbieden. Later dit kwartaal gaat de test van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *