Netflix krijgt in Nederland meteen concurrentie: RTL XL

Netflix krijgt in Nederland meteen concurrentie: RTL XL
Nog voordat Netflix haar TV-series en films kan uitrollen in Nederland staan ze bij RTL klaar om de videodienst in de kiem te smoren.

All you can watch-abonnement

De zender maakt bekend dat ze rechtstreeks zullen concurreren met Netflix, waarmee je voor 7,99 euro per maand heel veel content naar je TV kan streamen. RTL ziet hier brood in, en zal haar videodienst RTL XL gaan uitbreiden met een all you can watch-abonnement. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot talloze TV-series en films.

Een voorproefje hierop wordt gegeven met de film ’Olympus has fallen’. Nadat hij in de bios is geweest komt de film met Bruce Willis op RTL XL te staan. Tegen betaling, uiteraard. Toen het script gepresenteerd werd, besloot RTL in te stappen in de productie. Daar profiteert RTL nu van: het heeft – samen met distributeur Dutch Filmworks – de bioscooprechten én de video-on-demand rechten.

RTL heeft al in zo’n 100 Amerikaanse producties geïnvesteerd, zoals The Expendables 2, The Three Musketeers 3D en Killing Them Softly. Een manier om exclusief de video-on-demand-rechten te verkrijgen, en Netflix een hak te zetten. Want als Netflix dergelijke content ook aan wil bieden, ontvangt RTL royalties.

RTL-directeur Arno Otto over de dienst:

“We gaan met name uitbreiden op aanbod dat niet op zender is geweest – series, films, alles wat we aan rechten kunnen verwerven. Dat wordt buitenlands én Nederlands aanbod en wordt een abonnementsvorm.”

Wanneer RTL het gaat aanbieden en belangrijker: voor welke prijs, is nog niet bekend. Het ligt voor de hand dat de abonnementen vanaf dit najaar worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *