Netflix-logins jatten is serious business

Netflix Shop
Login-gegevens buitmaken via phishing of andere methoden en deze doorverkopen aan mensen die graag goedkoop willen streamen. Inmiddels is er een aanzienlijke (zwarte) markt voor die steeds verder groeit.

Dat schrijft beveiligingsbedrijf Symantec vandaag. Via Malware vermomd als Netflix worden Trojaanse paarden geïnstalleerd en via phihising-emails wordt mensen gevraagd hun login-informatie te delen.

Als de gegevens eenmaal op een van deze manieren zijn buitgemaakt, dan worden deze soms alleen gebruikt, maar in de meeste gevallen doorverkocht. In die handel valt momenteel grof geld te verdienen, omdat veel mensen wel belangstelling hebben voor een goedkoop Netflix-abbonnementje.

Naast illegale ‘webshops’ waar deze accounts worden verhandeld zijn er ook nog zogenaamde ‘Netflix-account-generators’, vergelijkbaar met de keygens die je kent van gecrackte software. Daarbij worden accounts gecreëerd op basis van informatie uit gestolen accounts of creditcard-details.

De prijzen verschillen behoorlijk. Er is een account-generator die maar liefst 30 dollar vraagt voor toegang. Anderen verkopen accounts voor minder dan een kwartje per stuk.

Als je niet wil dat iemand van jouw account profiteert is het handig zo af en toe je wachtwoord te wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *