Netflix maakt Bitcoin documentaire

Netflix maakt Bitcoin documentaire

Netflix maakt Bitcoin documentaire

Er is een documentaire van Netflix aangekondigd en het heeft te maken met Bitcoin. Althans, wel met een criminele twist.

In de docu gaat de Amerikaanse streamingdienst niet uitleggen wast Bitcoin is of wat je ermee kunt. Nee, in deze documentaire staat het verhaal centraal van een stel amateur detectives en hun zoektocht naar antwoorden. Eerst doodgewone cryptocurrency investeerders, maar later werden ze onderzoekers.

Dit groepje ging op onderzoek uit toen de mysterieuze dood van QuadrigaCX (een crypto handelskantoor) oprichter Gerald Cotten aan het licht kwam. Met de dood van Cotten verdween ook 250 miljoen dollar. De detectives wilden te weten komen hoe de vork in de steel zat met zijn dood en het verdwenen geld. Men heeft altijd gezegd dat de ondernemer was overleden naar aanleiding van ziektecomplicaties.

De true crime documentaire van Netflix heet Trust No One: The Hunt For The Crypto King. De dood van Cotten had allerlei vraagtekens. Zo zou volgens zijn weduwe alleen hij geweten hebben wat de sleutel is tot een offline wallet met zijn vele miljoenen dollars aan crypto. Echter, had de 30-jarige een maand voor zijn dood een testament laten opmaken waar hij al zijn geld naliet aan zijn weduwe. Op z’n minst is dat interessant te noemen.

De Bitcoin documentaire verschijnt in 2022 op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *