Netflix officieel aangeklaagd vanwege Cuties

Netflix officieel aangeklaagd vanwege Cuties

Het gedoe van de film Cuties op Netflix is nog niet afgelopen. Er is een aanklacht en het komt uiteindelijk bij de rechter.

Al sinds de aankondiging dat Cuties op Netflix zou komen is er gedoe om de film. De controverse heeft te maken met het feit dat jonge kinderen op een seksuele manier in beeld zouden komen. Het blijft niet alleen tot boze reacties op sociale media. Er gaat een rechtszaak komen.

Een jury in Tyler County, Texas heeft een officiële aanklacht tegen Netflix ingediend. Volgens de aanklacht promootte Netflix willens en wetens een seksuele uiting van een kind onder de 18 jaar. Ook is in de aanklacht opgenomen dat dit geen politiek of artistiek doel heeft. Dit laatste is juist de motivatie van Netflix voor het publiceren van Cuties op de streamingdienst. De film zou volgens de makers en Netflix een educatieve en artistieke uitstraling moeten hebben.

Uiteindelijk moet de rechter zich straks over deze zaak gaan buigen. Mocht de rechter oordelen dat Cuties inderdaad niet thuishoort op een platform als Netflix, dan moet de streamingdienst actie ondernemen. Voordat het zover komt zal het Amerikaanse bedrijf ongetwijfeld in hoger beroep gaan tegen een dergelijke uitspraak. Het is afwachten wat de uitkomst gaat zijn.

2 reacties

 1. De wereld draait door met dit soort dingen. Nog even en je kunt als man geen ondergoed voor je kinderen kopen want dan krijg je meteen de stempel p*dofiel.
  En ja kinderen spelen met elkaar mag dat straks ook niet meer?

  • Helemaal waar.
   Heb de film gezien en er is NIKS schokkends te zien !
   Als dit niet meer kan dan kunnen ook een dozijn aan talentenjachten en dance programma’s van de buis …
   Sterker nog, als je de film kijkt en gezond verstand hebt dan zie je dat de film zelfs een boodschap heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *