Netflix: ogen gebruiken om films of series te kiezen

Netflix: ogen gebruiken om films of series te kiezen
De techniek staat voor niets!

Best ouderwets hè. Je vingers gebruiken om te navigeren door een menu. Sinds de komst van de smartphone zijn we niet anders gewend. Bedrijven kijken echter al verder naar nieuwe manieren om navigeren makkelijker te maken. Netflix wil voorloper zijn en daagt ontwikkelaars uit om op een wel heel bijzondere manier films of series te kiezen.

De Amerikaanse streamingdienst heeft op de Netflix Hack Day een interessante navigeer-manier bekendgemaakt. Door gebruik te maken van de slimme sensoren in high-end smartphones, wil het bedrijf de ogen gebruiken om te navigeren. Door de bewegingen van de ogen te volgen kun je swipen zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken. Het klinkt nog heel sciencefiction achtig, maar technisch is dit zeker mogelijk.

Bovendien is navigeren met je ogen nog handig ook. Je kunt je snack en drinken in de handen houden en iets uitzoeken om te kijken. Of wat te denken van mensen die geen armen of handen hebben en zo wel gebruik kunnen maken van Netflix. De feature is bedacht door ontwikkelaars Ben Hands, John Fox, and Steve Henderson. Bekijk een demo hieronder.

[gv data=”VqLMsTzT1sE”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *