Netflix Originals brengt nieuwe spraakmakende serie met Nederlands tintje [trailer]

netflix-when-they-see-us-trailer
‘When they see us’ belooft nu al de tongen los te maken.

Netflix Originals heeft weer een nieuwe serie op het programma staan. Na Making a Murderer en de serie rond Maddie McCann staat wederom een spraakmakende misdaad centraal. In deze serie volgt men namelijk de ‘Central Park 5′. In deze serie volgt men de mannen die toen nog als jongens verdachten waren van de gruwelijk verkrachting van een vrouwelijke jogger in Central Park.

Met hun bekentenis lijkt de verkrachting opgelost en de zaak afgedaan. Langzaam blijkt dat hun (gemengde) afkomst bij de politie wel erg veel enthousiasme losmaakte. Als zij later claimen dat de bekentenissen onder grote druk van de politie hebben plaats gevonden is het hek van de dam. In deze serie volgt men de levens van deze mannen, van wie, ondanks een schadevergoeding, het hele leven in het teken staat van hun status als (voormalig) verdachte van zo’n gruwelijke daad.

Aangezien de Central Park 5 destijds voor grote maatschappelijke onrust zorgde belooft de serie spraakmakend te worden. Ook het feit dat huidig president Trump destijds ijverig pleitte voor de doodstraf tegen de mannen, terwijl ze later onschuldig bleken, is een extra reden waarom de serie veel deining kan veroorzaken.

Tot slot zit er aan deze serie een Nederlands tintje. ‘Onze eigen’ Famke Janssen speelt namelijk de rol van assistent-aanklaagster Nancy Ryan. De serie is vanaf 31 mei op Netflix Nederland te zien. Wij delen alvast de indrukwekkende trailer. Ook kun je alvast bekijken wat er wel direct op Netflix te zien is.

[gv data=”53PJVYY0_c0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *