Netflix rolt hier een goedkoper mobiel abonnement uit

Netflix én andere dingen tegelijkertijd doen
Krijgen wij dit ook?

Netflix verhoogt geregeld de prijzen. Het goedkoopste abonnement is in Nederland op dit moment 7,99 euro per maand. Voor dat geld heb je echter geen toegang tot HD-content. Je bent dus eigenlijk aangewezen op het abonnement daarboven van 10,99 per maand. Dan kun je wel HD kijken, maar geen Ultra HD. Voor de maximale 4k ervaring kost Netflix 13,99 euro per maand.

Kan dat eigenlijk niet goedkoper? In India vermoedelijk wel. Het Amerikaanse bedrijf maakte eerder dit jaar bekend een mobiel abbo te testen. Nu is het concept bijna klaar om publiek uitgerold te worden. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend tegenover investeerders (PDF). Het is de bedoeling dat de abonnementsvorm binnen drie maanden live gaat.

Wat het gaat kosten is nog niet bekend, maar de verwachting is omgerekend zo’n vijf euro per maand. Er is tevens niets bekend of Netflix deze vorm ook elders in de wereld gaat aanbieden. In India, waar de levensstandaarden veel lager liggen, valt voor een dienst als Netflix nog veel winst te behalen in vergelijking met het Westen.

Lees ook: Netflix gaat helemaal niet zo lekker als verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *